Warren mener kryptoboomen skyldes sviktende tillit - frykter børskrakk

Investor Peter Warren mener at sviktende tillit til sentralbankene er en viktig årsak til boomen i kryptovaluta. Den samme mistilliten kan utløse det neste børskrakket.

Den fantastiske børsoppgangen i 2017 har ikke gjort investor Peter Warren mindre bekymret, skriver DN.- Det største problemet er at veksten ikke klarer å forsvare de aksjeverdiene vi ser i dag. Hvis folk mister tillit til at sentralbankene vil fortsette å oppføre seg som offentlige barnehager, kan man få en kraftig korreksjon i markedet, sier Warren til avisen.Han mener den kraftige boomen i kryptovaluta er et symptom på sviktende tillit til finanssystemet.- Man må huske på at hele ideen til kryptovaluta kom under finanskrisen, og det kom fordi man ikke hadde tillit til bankene, som hadde forårsaket finanskrisen, og det finanssystemet som tillot dette. Så opprinnelsen til kryptovaluta har en naturlig forklaring, og en god forklaring, sier Warren til DN.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker