Yara avslører motivasjon bak oppkjøp

Yara ser stort oppsidepotensial i India. 

Yara. NTB Scanpix
Børs

Yara Internationals kjøp av Tata Chemicals indiske urea-virksomhet skal bidra til vekst innen premiumprodukter, opplyser IR-direktør Thor Giæver i Yara, ifølge TDN Direkt.- En viktig motivasjon bak kjøpet er distribusjonsanleggene som følger med virksomheten. Vi har fra før en god vekst i India, men med dette større distribusjonsavtrykket i landet kan vi vokse raskere innen premiumprodukter, spesielt kalksalpeter fra Porsgrunn. Vi selger allerede dette til India, men med et større fotavtrykk kan veksten øke, sier han til nyhetsbyrået. Oppkjøpet har ifølge Giæver en god strategisk tilknytning til utvidelsene i Porsgrunn og andre Yara-fabrikker i Europa. I tillegg er man fornøyd med effektiviteten og kvaliteten i urea-anlegget. - Vi har ikke planer i dag om å utvide anlegget før en eventuell deregulering av det indiske markedet. Vi tror subsidieregimet i India, der myndighetene gir en slags avkastningsgaranti, på et tidspunkt vil bli fjernet eller endret, men vi vet ikke når dette vil skje, sier han. 

yara
Nyheter
Børs