Zcash-grunnleggeren: - Det er en interessant og bisarr, ny verden

Gründeren bak Zcash Zooko Wilcox (41) sover ikke lenger i bilen, og all gjeld er nedbetalt.

Børs

– Jeg må sjekke hva de skriver. Det kommer så mye hat, sier  Zooko Wilcox (41) til DN, mens han scroller nedover Twitter-feeden sin.Han er gründeren bak kryptovalutaen Zcash, som kun har eksistert i halvannet år, men har hatt en markedsverdi på opptil 21 milliarder kroner, profilerte investorer fra Silicon Valley i ryggen og et partnerskap med USAs største bank JPMorgan Chase, ifølge avisen.DN møter Wilcox under hackerkonferansen i Leipzig, og skriver at i forbindelse med kryptogründerens offentlige opptreden stiger Zcash-kursen fra 400 til over 500 euro på en time. Etter en halvtime raser den til 455 euro igjen, før den langsomt begynner å stige til helt nye høyder. Zcash er ifølge Coinmarketcap.com den 24. største kryptovalutaen. Torsdag var markedsverdien nede i 12 milliarder kroner etter det kraftige verdifallet som rystet kryptovalutaverdenen denne uken. Wiilcox foreller at verdien kan påvirkes av de underligste ting.– Trolling spiller en viktig funksjon, sier Wilcox, og fortsetter;– Noen vil snakke opp verdien av investeringen sin. Andre frykter at negative ting jeg sier, kan redusere verdiene deres.På spørsmål fra DN om trolling har en direkte innvirkning på kursen, svarer Wilcox: – Definitivt. Det er en interessant og bisarr, ny verden.

zcash
kryptovaluta
trolling
zooko wilcox
Nyheter
Børs