Oslo Børs holder seg på plussiden mandag. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 810,91, etter en oppgang på 0,12 prosent. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.145 millioner kroner. 
Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 65,23 dollar, opp 0,60 prosent.- Oljen får moderat støtte fra det asiatiske aksjemarkedet, men har fått press fra økningen i den amerikanske riggtellingen, sier konsernsjef i Emori Capital Management, Tetsu Emori, til Reuters.Statoil-aksjen klatrer 0,28 prosent til 176,00 kroner.AkerAker Energy, et joint venture mellom Aker og TRG, har inngått en avtale om å kjøpe Hess' interesser i Ghana for 100 millioner dollar, ifølge en børsmelding.Betalingen vil omfatte 25 millioner dollar ved fullføring av transaksjonen, og 75 millioner dollar ved godkjenning av en plan for utvikling og drift (PUD) for blokken.- Det ser veldig billig ut, og det ser fornuftig ut fordi det trolig har vært liten konkurranse om dealen da Hess trenger penger til andre investeringer. Andre selskaper som har vært aktive i regionen tidligere har andre prosjekter og er dermed begrenset finansielt, sier analysesjef Frederik Lunde i Carnegie til TDN Direkt.Fredag kunne vi lese at Aker fikk et resultat før skatt på 294 millioner kroner i 4. kvartal 2017, mot 266 millioner kroner i samme periode året før. Styret i Aker foreslår et utbytte på 18 kroner per aksje for 2017, opp fra 16 kroner i 2016.Aker-aksjen omsettes nå for 426,50 kroner, opp 1,55 prosent.Aker BPAker BP er i ferd med å fullføre boringen av Frosk-brønnen 24/9-12 lokalisert nær Alvheim i Nordsjøen. Foreløpige analyser indikerer at funnet er på 30-60 millioner fat oljeekvivalenter, som er betydelig over foreløpige estimater på 3-21 millioner fat.Aker BP er operatør med 65 prosent av PL340 (working interest). Point Resources (20 prosent) og Lundin Petroleum (15 prosent) eier resten.På DNB Markets' estimater vil dette for Aker BP med rundt 1,50 kroner per aksje, skriver meglerhuset i en kommentar.Aksjen klatrer 2,00 prosent til 203,80 kroner.BerGenBioBerGenBio har ifølge en melding som var målet i den første av de to delene av det Fase II-kliniske forsøket. Aksjen steg i åpningen godt over 4,0 prosent. I skrivende stund er aksjen derimot ned 3,45 prosent til 47,60 kroner. HydroHandelsbanken Capital Markets nedjusterer ifølge en oppdatering kursmålet på il 66 kroner fra tidligere 74 kroner, skriver TDN Finans.Analytikerne fastholder akkumuler-anbefalingen.Hydro omsettes for 56,86 kroner, ned 1,35 prosent. Aksjen er den mest omsatte så langt i dagens handel med et volum på 111 millioner kroner. Tapere og vinnere Forvalter Jan Petter Sissener er ikke mye imponert over Oceanteam, som sliter med krakk, millionbot og rot i ledelsen. I tillegg kommer beslutningen om at selskapet skal flyttes til Nederland. Oceanteam er igjen i rødt, og faller mandag 8,37 prosent til 83 øre. Den siste uken har aksjen falt 31 prosent. WR Entertainment meldte forrige uke at det har inngått forlik med Morgan Kane-gründer Gunnar Ryan Wiik om å stanse søksmål mot hverandre. Aksjen er i skrivende stund ned 5,94 prosent til 41 øre. Vi tar også med Scanship Holding og Next Biometrics Group, som er ned 5,83 og 4,55 prosent, til henholdsvis 3,55 og 48,20 kroner. I motsatt ende finner vi GC Rieber Shipping TR, som er opp 44,44 prosent til 2,60 kroner. Archer stiger 8,09 prosent til 9,62 prosent, mens Panory Energy klatrer 6,85 prosent til 7,80 kroner.