Analysesjef mener det haster for Norwegian

- De må snu det. Og de må snu det fort.

Norwegian fikk seg en på snuten torsdag, etter å ha lagt frem skuffende kvartalstall.Aksjen falt 5,0 prosent til 184 kroner på Oslo Børs.- Det haster- Tallene er svært dårlige. Nesten alle andre flyselskaper går med rekordoverskudd i 2017, sier analysesjef Jacob Pedersen i Sydbank til Affärsvärlden TT.Han mener ifølge nyhetsbyrået at det haster for Norwegian å snu den dårlige trenden.- Selskapet må virkelig snu dette. Og de må gjøre det ganske fort om de vil ekspandere på den måten de håper, fortsetter Pedersen.Norwegian forklarer tallene med «betydelige kostnader» tilknyttet drivstoffpriser, innleie av fly og besetning, samt kompensasjon til reisende.- Svært tynn lineAnalysesjefen svarer bekreftende på Affärsvärldens spørsmål om ikke andre flyselskaper har tilsvarende kostnader.- Men andre selskaper har det lettere med å kontrollere dem, ettersom de ikke vokser like fort, legger Pedersen til.Han skynder seg å si at Norwegian i 2017 har hatt visse vekstspesifikke utgifter som trolig ikke kommer tilbake i år.- Men de balanserer på en veldig tynn line. De tar imot mange fly som må settes i produksjon i tide for at tidstabellen skal overholdes, sier Pedersen til nyhetsbyrået.