Foto: AP

Analytikere overrasket over kursras i WWL

- Jeg sliter med å forstå denne reaksjonen, sier analytiker.

Wallenius Wilhelmsen-aksjen er ned 8,35 prosent i dagens handel på Oslo Børs til 58,20 kroner.Det skjer etter at selskapet fikk et resultat etter skatt på 86 millioner dollar i 4. kvartal 2017, mot minus 21 millioner dollar i samme periode året før. - Jeg sliter med å forstå denne reaksjonen. Volumene overrasker positivt, synergiene er større enn ventet og konsernsjefen høres mer optimistisk ut en tidligere. I tillegg vil den reduserte skatten i USA påvirke positivt, sier analytiker Ola Ekern Rugsveen i Carnegie, til TDN Direkt. Selv om det ble opplyst at antitrust-avsetningene økes med 140 millioner dollar, mener Rugsveen kursfallet er uberettiget. - En ting er at man kommer til å få en offentlig strafferettslig bot fra EU, men så er det også en risiko for at private kunder kan gå til privatrettslige skritt mot WWL, slik man blant annet har sett mot blant annet konkurrenten K-Line, men den trusselen har vært der i flere år og burde ikke være noe nytt, sier han.Nordea Markets mener også dagens kursfall er en kjøpsmulighet.- Vi merker oss at volumene var høyere enn ventet, og forventer at WWL vil dra fordel av de høyere volumene de kommende kvartalene. Endelig forventer vi en ende på kartellsaken i EU, som har hengt over aksjen, og vi venter et forlik innenfor de kommende ukene, skriver meglerhuset, ifølge nyhetsbyrået.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også