Bred støtte til ny Seadrill-løsning

De usikrede kreditorene får mer enn det lille kakestykket de opprinnelig ble tilbudt.

Seadrill har mandag morgen levert inn en oppdatert restruktureringsplan.Denne gir bedre uttelling til de usikrede kreditorene som var svært misfornøyde med det første forslaget der de ville bli sittende igjen med rundt 14,3 prosent av selskapet.Seadrill skriver derfor i en børsmelding at det har lykkes med å komme frem til en global avtale med en ad hoc-gruppe av obligasjonseiere, komiteen av usikrede kreditorer og andre store kreditorer i selskapets Chapter 11-prosess.Det oppdaterte forslaget får støtte av omtrent 70 prosent av selskapets obligasjonseiere, samt om lag 99 prosent av bankene som også støttet det forrige forslaget. - Oppgjøret er en sentral hendelse i vår innsats for å gjennomføre en bred omfattende konsensusbasert restruktureringsplan. Praktisk talt alle våre banklånegivere, en hovedmajoritet av obligasjonseierne, den offisielle kreditorkomiteen, nybyggsmotpartene og våre største aksjonærer støtter restruktureringen. Vi ser frem til den vellykkede implementeringen av transaksjonen i nær fremtid, sier konsernsjef Anton Dibowitz i Seadrill. Oppgjøret betyr at flere obligasjonseiere får bidra med kapital i selskapets kapitalinnhenting på rundt én milliard dollar, samt at usikrede kreditorer sitter igjen med betydelig mer enn det det forrige forslaget åpnet for.Riggselskapet har også kommet til enighet med verftene. Planen innebærer et kontantoppgjør på 10 millioner dollar til Samsung Heavy Industries og et oppgjør på 7 millioner dollar til Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering.


Les også