Britene eksporterer mer til EU

Samtidig med at brexit nærmer seg, øker britenes eksport til andre land i EU.

The Union and England flags fly over a souvenir shop on Westminster Bridge in London, with the Elizabeth Tower, containing the famous Big Ben in the background.

Av de ti landene Storbritannia eksporterte mest til i 2017, var sju EU-land, viser handelsstatistikken for 2017.Britene produserer alt fra biler til legemidler og gin, og bare til Tyskland ble det i fjor eksportert varer for 422 milliarder kroner. Dette var en økning med 13 prosent fra året før.Bare USA kjøper mer britiske varer enn Tyskland, som alene sto for rundt 11 prosent av britisk eksport i fjor.Britenes eksport til Frankrike økte med hele 30 prosent i 2017, sammenlignet med året før.Nesten halvparten av all britisk eksport, 48,8 prosent, gikk til EU-land i fjor, mot 48,2 prosent i 2016.Storbritannia forlater EU i mars 2019 og det har kommet mange og dystre spådommer om hvilke dramatiske følger dette kan få for landets økonomi.Britisk økonomi skjøt imidlertid fart mot slutten av 2017 og vokste med 0,5 prosent i fjerde kvartal i fjor. Den økonomiske veksten endte dermed på 1.8 prosent i fjor.