Britisk rentedom klar

Sentralbanken holder renten uendret, men varsler raskere renteøkninger (utvidet).

Bank of England (BoE) holder sin viktigste styringsrente, base rate, uendret på 0,50 prosent.Dette var i tråd med forventningene, og beslutningen var enstemmig.BoE holder videre rammen for statsobligasjonskjøp uendret på 435 milliarder pund. Denne beslutningen var også enstemmig.Rammen ble utvidet med 60 milliarder pund 4. august i fjor - fra 375 til dagens 435 milliarder pund.Les mer her.- Renten raskere oppDNB Markets mener BoE gir relativt klare signaler på at renten skal opp noe raskere, og mer enn det som ble indikert på møtet i november.- Det tyder på at renten vil bli kunne satt opp allerede på møtet 10. mai, vesentlig tidligere enn det vi har ventet. Markedet priser nå inn en sannsynlig på over 60 prosent for heving i mai, skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i en kommentar. Sentralbanken vurderer ifølge meglerhuset risikobildet som relativt balansert.- Bedre vekst ute er positivt og kan gi større positive effekter enn ventet. Stramheten i arbeidsmarkedet kan gi raskere vekst i lønnskostnadene, selv om lønnsveksten foreløpig er lav. På den annen side har boligmarkedet og varehandelen svekket seg, samtidig som bedriftene er noe mindre optimistiske. Det er også mulig at inflasjonen vil komme raskere ned enn det BoE ser for seg, når effektene av pundsvekkelsen gir seg, fortsetter Magnussen.Utløser pundrallyPundet har reagert på BoE-signalene med å styrke seg kraftig mot både euro og dollar.GBPEUR står i skrivende stund (13:40) i 1,1440, som er opp fra 1,1346 like før rentedommen ble offentliggjort.GBPUSD står i 1,3985, som er opp fra 1,3883 like før klokken 13:00.Pundet styrker seg mye mot norske kroner også.GBPNOK står nå i 11,0727, som er opp fra 10,9834 like før rentedommen.