Bull på Golden Ocean

Meglerhus høyner.

Clarksons Platou Securities oppgraderer Golden Ocean fra nøytral til kjøp, og høyner kursmålet til 13 dollar (ca. 103,40 kroner), går det ifølge TDN Direkt frem av en sektorrapport mandag.Meglerhuset viser ifølge nyhetsbyrået til at selskapet ikke lenger er lagt i håndjern av bankene, og at tiden nå heller er inne for å tilfredsstille aksjonærene.- Det første mulige steget kan være å introdusere utbytte for 4. kvartal 2017, som basert på våre forventninger kan trappes opp betydelig fremover, skriver Clarkson Platou.2018-utbyttet estimeres til 96 millioner dollar (tilsvarende rundt åtte prosent yield), stigende til 205 millioner i 2019 (17 prosent) og 238 millioner dollar i 2020 (20 prosent).Ser over 50 prosent oppsideGolden Ocean er nå et av Clarkson Platous toppvalg i tørrbulk.Aksjen stiger 4,2 prosent til 67,20 kroner på Oslo Børs mandag ettermiddag.Clarksons Platou øyner dermed en oppside i aksjen på 53-54 prosent fra dagens nivåer.John Fredriksen kontrollerer gjennom Hemen Holding over 34 prosent av aksjene i Golden Ocean.