Comcast blar opp 22 milliarder for Sky

Comcast ønsker å stikke av med selskapet rett foran nesen på Rupert Murdoch.

Den amerikanske mediegiganten Comcast har lagt inn et bud på 22 milliarder pund for TV-selskapet Sky, opplyser selskapet i en melding. Budet som tilsvarer omlag 242 milliarder kroner, utgjør 12,50 pund per aksje. Det er betydelig høyere enn Rupert Murdoch og 21st Century tidligere bud på 10,75 pund. Sky stiger som følge av budet 18 prosent på London-børsen til 13,0 pund.- Vi mener Sky er et enestående selskap. Det har 23 millioner kunder, og en ledende posisjon i Storbritannia, Italia og Tyskland, sier Comcast-sjef Brian L. Roberts i meldingen.Comcast eier fra tidligere NBC og Universal Pictures. - Sky har vært en innovatør i bruken av teknologi, og gir kundene en strålende seeropplevelse, og har en stolt posisjon i investeringer i nyheter og andre programmer, utdyper Roberts.


Les også