Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo børs åpner opp 0,5 prosent i dag.«De amerikanske børsene holder stengt i dag (Presidents Day), dermed må vi belage oss på litt lavere aktivitet (omsetning) på de europeiske enn vanlig i dag. Når det er sagt, impulsene fra verdens finansmarkeder (de som er åpne) er gode mandag morgen (Asia opp, oljepris opp)», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Mao. kan vi forvente at aksjekursene (de fleste) stiger videre, i alle fall i åpningsminuttene», fortsetter analysesjefen.
Berntsen er mandag gjest på HegnarTV kl. 15:30.
Ved børsslutt stod Dow Jones 0,08 prosent opp til 25.219, mens den bredere S&P 500 var opp 0,04 prosent til 2.732.Teknologitunge Nasdaq var ned 0,2 prosent til 7.239. Les hele USA-kommentaren her. Les hele børskommentaren her.
  • Aker: Webcast
  • Japan: Handelsbalansen for januar
  • Børsene i USA holder stengt i anledning Presidents Day
AsiaDet har vært en god start på børsuken i Japan. Nikkei 225-indeksen er i skrivende stund opp 1,80 prosent mens den bredere Topix-indeksen har lagt på seg 1,92 prosent.Japans handelsbalanse endte på minus 943,4 milliarder yen i januar. Ifølge TDN Direkt var det ventet et underskudd på 1.003,6 milliarder yen. På årsbasis økte eksporten med 12,2 prosent, mens det var ventet en vekst på 9,4 prosent.Importen steg 7,9 prosent på årsbasis, mens det var ventet en oppgang på 7,7 prosent.Den koreanske Kospi-indeksen er opp 0,45 prosent mens Singapores Straits Times-indeks har lagt på seg 1,04 prosentI dag er det stengt på aksjemarkedene i Kina, Hong Kong og Taiwan.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,74 prosent til 65,32 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,14 prosent til 62,25 dollar fatet.Til sammenligning stod Brent-oljen i 64,40 dollar fatet ved børsens stengetid fredag.Tekniske nivåer«Osebx steg 1,03 prosent til 809,9 poeng fredag. Hovedindeksen thar teknisk motstand rundt 822, mens 801, 792 og 782 er tekniske støttenivåer», heter det fra Christiania Securities.USADet ble en solid børsuke på Wall Street forrige uke - og den beste for Dow Jones og S&P 500 siden 2013.Siden begynnelsen av uken har S&P 500 steget med nærmere 5 prosent, og har tatt igjen mer enn halvparten av fallet fra forrige ukes korreksjon.Fredag kom en rekke ferske makrotall. Blant annet Michiganindex, som bidro til å gi støtte til oppgang på de amerikanske børsene.Indeksen, som viser konsumersentimentet, var på det nest høyeste nivået på 14 år.- Det kan være at markedet ikke tror Federal Reserve kommer til å være så aggressive denne gangen. I valget mellom inflasjon og tilvekst heller det mot at man støtter tilvekst, og derfor hever man ikke rentene så mye som Fed normalt gjør i en periode med høy inflasjon, sier Marshall Gittler, strateg på ACLS Global, ifølge Market Watch.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 809,90 fredag, etter en oppgang på 1,03 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.541 millioner kroner.Oppsvinget på Wall Street de første timene fredag ga en sterk innspurt i Oslo.Dette skjer i dag:Mandagens finanskalender er relativt tynn: