(): Kritikerne var ville av begeistring da komiker Else Kåss Furuseth nye tabukomedie «Gratulerer» ble satt opp i januar og forestillingen ble utsolgt i en fei.- Vi hadde 38 forestillinger i salg i begynnelsen av januar, og per 2. januar var disse utsolgt, forteller informasjonskonsulent Monica Lindanger ved Nationaltheatret, der monologen er satt opp.Også billettene til de 18 ekstraforestillingene som ble satt opp, er revet vekk. Lindanger forteller til Kapital at de nå jobber med å få enda flere forestillinger i salg.4,9 millioner kroner Hvis alle de rundt 200 besøkende per forestilling, hittil totalt 56 forestillinger, hadde betalt full pris på 435 kroner per billett, innebærer det totale billettinntekter på 4,9 millioner kroner for Gratulerer, ifølge Kapital. Noen av billettene er solgt til rabattert pris, så de totale billettinntektene er sannsynligvis noe lavere enn dette. Men det er en bra sum for en forestilling som varer i én time.Lindanger forteller at Nationaltheatret ikke kommenterer inntjening rundt en forestilling før den er ferdigspilt. Hun ønsker heller ikke å opplyse om hvor stor andel av billettinntektene som tilfaller komikeren. Det gjør heller ikke Karina Aase i Feelgood, som har komikeren i stallen.- Vi har ingen kommentar til dette, utover at det er hyggelig å lykkes med denne monologforestillingen, som har vært en spennende og kreativ utfordring, forteller Aase til Kapital.TabukomedieI Gratulerer undersøker Kåss Furuseth «om det er mulig å være god nok akkurat som du er, selv om du er ganske ræva». På Nationaltheatrets hjemmeside er det lagt ut en liten smakebit fra tabukomedien:- Det siste broderen gjorde før han tok livet sitt, var å gi meg en badevekt og sa at jeg måtte gå til psykolog. Han sa at hodet mitt var en gassballong og at jeg alltid måtte trille sykkelen over fartsdumper, for ellers ville det eksplodere, forteller Kåss Furuseth.Viktig tematikkAt temaet fenger publikum, har også produsent Maren Onsaker ved Nationaltheatret fått med seg.- Det at Gratulerer er utsolgt, sier noe om at forestillingens tematikk er svært aktuell i vårt samfunn. I tillegg viser det hvilken god formidler Else Kåss Furuset er i måten hun forvalter sine historier og erfaringer på en ekte, sår, humoristisk og nær måte, sier Onsaker til Kapital.Gratulerer er oppfølgeren til monologen «Kondolerer», en komedie om selvmord, «en hyllest til livet etter å ha mistet mor og bror i selvmord». Over 60.000 personer så den første forestillingen som hadde urpremiere på Torshovteatret i 2011. Frem til 2014 ble den spilt over flere perioder på Nationaltheatrets Amfi - og Hovedscenen. Høsten 2015 og våren 2016 tok Kåss Furuseth med seg forestillingen på norgesturné.