Ekspertenes råd når det blåser på børsene

- Det er en stor emosjonell test.

Megler på NYSE. Foto: AP Photo/Richard Drew.

Renteoppgangen i USA har skapt høydeskrekk på verdens børser.Fredagens skrell på Wall Street ble etterfulgt av panikk i går og det største poengfallet i Dow Jones-historien.Marketwatch har trukket frem flere eksperters råd om hva investorer bør gjøre nå.- Ikke bli impulsiv- Ikke bli redd, og ikke bli impulsiv. Vær disiplinert uansett marked, og fortsett sparingen og investeringene i tråd med din langsiktige plan, sier global sjefstrateg Kristina Hooper hos Invesco på sin blogg.Direktør Jeff Carbone i Cornerstone Wealth minner sine kunder om å holde perspektivet.- Søk etter å være proaktiv og ikke reaktiv til markedene nå. Det er en stor emosjonell test av risikotoleranse; vi vil alle ha oppside, men husk at nedsiderisiko finnes og mål, risikotoleranse og tidsrammer må alltid ligge bak dine investeringsbeslutninger, sier han ifølge nettstedet.Av hengslene?Michael Wilson, sjefstrateg for amerikanske aksjer i Morgan Stanley, advarte ifølge Marketwatch mandag investorer «not to buy the dip» i aksjer, gitt økt bekymring for en Federal Reserve som ligger bak rentekurven.- Når inflasjonen er veldig lav, har stigende inflasjon positiv innvirkning på aksjeverdsettelse. Men med risikopremier som nærmer seg full/fair value, trenger ikke stigende inflasjonsforventninger lenger å være positivt for aksjer, spesielt hvis markedene begynner å tenke at inflasjonen går av hengslene, sier han.Les også: Jan Andreassen: - En smittsom sykdom som vil infisere det meste


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker