Selv om børsen har vært urolig i 2018, er Ferd åpen for å gjøre nye kjøp, skriver DN.Ifølge avisen solgte Ferd eiendom for rundt 800 millioner kroner i fjor og er ferdig med å selge unna.– I historisk perspektiv er bedriftene priset dyrt, men vi har gjort flere gode investeringer det siste året. Vi har lykkes med å bedre driften i selskapene og skape verdier uavhengig av hvordan markedet går, sier investeringsdirektør Tom Erik Myrland til DN. Han har blant annet ansvar for eiendom og børsnoterte aksjer.Konsernsjef i Ferd, Morten Borge sier det har vært vellykket å samarbeide med andre familier: Oljeserviceselskapet Aibel eies sammen med Ratos i Sverige, som igjen er eid av investorfamilien Söderberg. To børsnoterte selskaper i Danmark eies med familien bak Lego, Kirk Kristensen.– Vår filosofi gjør at vi får en unik dialog med familier og gründere, sier han til avisen.I intervjuet kommer det frem at Ferd gjør mye av det samme som oppkjøpsselskap, men på egen hånd – og står helt fritt til å eie så lenge de ønsker. Swix har for eksempel vært i familiens eie siden 1978.– Det er kanskje noe av ulempen at oppkjøpsfond har en begynnelse og en slutt: Det betyr at de kjøper selskaper når de ikke burde kjøpt og selger når de ikke burde solgt, sier Johan H. Andresen til DN.– Vi forsøker å unngå kortsiktig optimalisering. Vi har evne til å sitte gjennom nedturer og kan eie lenge når det går bra. Vi kan være utålmodige veldig lenge, legger han til.