Fjord1 viser styrke på børsen

Sævik-rederi forteller om to drivere.

Per Sævik. Foto: Finansavisen.

Fjord1 går mot strømmen på en rød Oslo Børs onsdag ettermiddag.Selskapet belønnes for sin kvartalsrapport med en oppgang på 4,2 prosent til 50 kroner.Konsernsjef Dagfinn Neteland påpeker overfor TDN Direkt at årene frem mot 2020 blir viktige for selskapet.Flere av Fjord1s nåværende kontrakter går ut, og skal ut på anbud.- To drivere- Det er to drivere i nye kontrakter i markedet nå: pris og miljø. Hvis man ikke klarer miljøkravene er man ute selv om man er billige. Så vi må ha teknologien på plass, og der har vi jobbet veldig hardt for å komme foran konkurrentene. Så det handler om å forstå kombinasjonen mellom grønn teknologi og økonomi, sier han.Konsernsjefen har ifølge nyhetsbyrået god tro på å kunne opprettholde en andel på rundt 50 prosent av fergemarkedet.- Vi kan jo ikke vinne alle kontraktene, og det er heller ikke alle som er like interessante, men vi har sagt at vi ønsker å opprettholde vår posisjon som det klart ledende selskapet og da skal vi ha pluss/minus 50 prosent av markedet, fortsetter Neteland overfor TDN Direkt.Solid driftFjord1 la onsdag morgen frem et resultat etter skatt på 133,1 millioner kroner i 4. kvartal, ned fra 153,6 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet før skatt falt fra 203,3 til 175,9 millioner kroner.Driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) steg derimot fra 154,3 til 234,3 millioner kroner.Driftsinntektene klatret på sin side fra 550,8 til 659,7 millioner kroner.Rapporten her.Sævik-rederiSævik-familien er gjennom Havilafjord suverent største eier i Fjord1, med 60,06 prosent av aksjene.Mohn-arvingen Frederik Wilhelm Mohn er gjennom sitt Perestroika nest størst med sine 9,05 prosent.