Fredriksen utsetter igjen

Eivind Yggeseth

Høringen om John Fredriksens restruktureringsplan for Seadrill utsettes for tredje gang.

For tredje gang er den planlagte høringen om Fredriksens restruktureringsplan i Seadrill blitt utsatt. Ifølge Reuters er høringen nå utsatt til 26. februar. Det betyr at fristen for å komme med alternative forslag utsettes til 19. februar. En amerikansk konkursrett i Texas hadde planlagt å holde en foreløpig høring om Fredriksens restruktureringsplan 10. januar, men denne ble utsatt til 1. februar etter at de usikrede obligasjonseiere i Seadrill betalte et kontantinnskudd på 100 millioner dollar for å støtte et alternativt restruktureringsforslag. Høringen ble så igjen utatt til 7. februar. Aksjen stiger onsdag 7,82 prosent til 1,93 kroner på Oslo Børs. Misfornøyde med FredriksenI september søkte Seadrill om konkursbeskyttelse under Chapter 11 i USA.John Fredriksen la samtidig på bordet et restruktureringsforslag 12. september som innebar at riggselskapet blir tilført 1,06 milliarder dollar i ny kapital. 860 millioner dollar av dette er et aksjonærlån, mens 200 millioner dollar er ny egenkapital.I tillegg ville Seadrills usikrede obligasjoner og andre fordringer på til sammen 2,3 milliarder dollar bli omgjort til 14,3 prosent av den nye egenkapitalen. Det tilsvarer kun fem prosent, noe som har vakt store reaksjoner blant de usikrede kreditorene, som har fremmet sitt eget forslag.I den forbindelse har de startet undersøkelse av en del transaksjoner som ble gjort i forkant av at Seadrill søkte om beskyttelse under konkurslovgivningen Chapter 11 i USA, samt en evaluering av den foreslåtte restruktureringsplanen og hvordan den behandler de usikrede kreditorene.


Les også