Hydro-analytiker: - Resultatet var bedre enn ventet

Pareto Securities gir tommelen opp etter Hydro-tallene. 

Norsk Hydro leverte fredag knalltall, hvor tungvekteren leverte en bunnlinje på hele 1.252 millioner kroner over analytikernes spådommer. Fasiten viste et resultat etter skatt på 3.600 millioner kroner i 4. kvartal 2017, og et utbytteforslag på 1,75 kroner. Det er en økning på 1,25 kroner fra 2016.Pareto Securities skriver i en oppdatering at rapporten fra Norsk Hydro var sterk, og understreker spesielt at økning i utbyttet og at avviket mot konsensus finnes under andre poster og elimineringer.På virksomhetssegmentene var resultat bedre enn ventet. Meglerhuset ser en stabil global etterspørselsvekst etter aluminium på 4-5 prosent i 2018, men trekker frem at selskapet venter økte kostnader på råmaterialer for både B&A og primærmetall. Pareto Securities opprettholder sin hold-anbefaling på Hydro-aksjen, og har et kursmål på 60 kroner. Aksjen er i dagens handel på Oslo Børs opp 2,43 prosent til 58,1 kroner.