Det går mot slutten av rapporteringssesongen for fjerde kvartal både på Oslo Børs og internasjonalt.Aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets mener derfor fokuset i markedet i større grad vil handle om makroindikatorer og markedsvolatilitet fremover, skriver TDN Direkt.- Det som er spennende nå, er hva som kommer til å skje med volatiliteten. Vi hadde en god del volatilitet for et par uker siden, med tilhørende profetier om at markedet skal ned. Volatiliteten begynner nå å stabilisere seg og markedet roer seg ned. Dette er det viktigste som skjer nå. Man skal alltid være litt "paranoid", men sånn situasjonen er nå så peker de viktigste makroindikatorene opp, selskapenes resultater peker opp og verdsettelsen er ikke veldig dyr. Det er ikke da man får krakket, sier Tunaal til nyhetsbyrået.I starten av 2018 har det vært mye fokus blant markedsaktører på inflasjonstall, og hvordan disse kan påvirke aksjemarkedet. Flere sentralbanker har poengtert at inflasjonen er en viktig del av vurderingen rundt eventuelle rentehevinger som kan bidra til å gi et løft i lange renter og dermed også færre investeringer i aksjer. Tunaal poengterer viktigheten av gradvise økninger i de lange rentene og dermed også volatiliteten i markedet.- Vi som alle andre forventer at inflasjonen vil ta seg opp. De lange amerikanske rentene har steget mye siden sommeren 2016, og vi forventer at de lange rentene skal stige sakte, men sikkert. Så lenge det er en gradvis bevegelse vil markedet tolerere det ganske bra, det er de plutselige endringene som skaper uro. Hadde de seneste renteoppgangene kommet over en lengre periode ville markedet reagert helt annerledes, sier han til TDN Direkt.