Kværner kjemper om milliardkontrakt

Skal ligge svært godt an i kampen om en kontrakt i forbindelse med Johan Castberg FPSOen. 

Det er knyttet stor spenning til hvem som blir tildelt de forskjellige kontraktene i forbindelse med Johan Castberg-FPSOen som skal opererer på feltet med samme navn.Flere er allerede tildelt. Skroget skal blant annet bygges av Sembcorp Marine i Singapore.Nå ligger det an til at utdelingen av topside-kontrakten er nært forestående, og ifølge kilder bransjenettstedet Upstream har snakket med, ligger Kværner svært godt an til å vinne denne kontrakten.Det skriver TDN Direkt.Ifølge kildene kan Statoil komme til å tildele kontrakten allerede i neste uke. De påpeker også at det har vært hard og jevn konkurranse mellom Kværner og Aibel om kontrakten.Hvem som ender opp med kontrakten til slutt er ikke bestemt, understreker Upstream-kildene.Dersom topside-konstruksjonen og integrasjonen inngår i én pakke, snakkes det om en potensiell verdi på én milliard dollar.Hvis Kværner går seirende ut av kampen om Johan Castberg-kontrakten, betyr det en opptur for selskapet som fikk en nesestyver på Oslo Børs torsdag. Kværner raste nesten 8 prosent etter å ha lagt frem en skuffende rapport for fjerde kvartal. Spesielt beslutningen om å droppe utbytte falt investorene tungt for brystet.Resultatet etter skatt endte på 149 millioner kroner, sammenlignet med 170 millioner kroner i tilsvarende kvartal året før.Omsetningen falt til 1,8 milliarder kroner, fra 1,83 milliarder kroner. - Oljeindustrien har vært gjennom tre år med betydelige markedsendringer, og vi er fornøyd med at Kværner er et av få selskaper som har klart å levere solide resultater gjennom hvert eneste kvartal i denne perioden. Vi ser nå at nedgangen i markedet er i ferd med å flate ut, og vi forventer at noen få, men viktige prospekter blir besluttet i løpet av 2018 og 2019, uttalte Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.