Lavere tap for Havyard

Havyard ser resultatene av snuoperasjonen enda tidligere enn ventet. 

Skipsteknologileverandøren Havyard Group melder om et resultat etter skatt på minus 9 millioner kroner i 4. kvartal 2017, mot minus 106 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble minus 0,75 kroner, mot minus 4,23 kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble minus 16 millioner kroner, sammenlignet med minus 118 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet (EBIT) ble 8 millioner kroner, ned fra 17 millioner kroner året før.- Med et positivt driftsresultat i Q4 ser vi nå resultatene av en suksessfull snuoperasjon mot nye segment og med nye produkter. Dette er et kvartal tidligere enn forventet og vi tror den positive trenden vil fortsette i 2018, skriver selskapet i rapporten.  Driftsinntektene beløp seg til 354 millioner kroner, sammenlignet med 532 millioner kroner i 4. kvartal 2016.Reduksjonen kommer hovedsakelig av lavere aktivitet på skipsverftet i Leirvik, fremgår det av rapporten. Selskapet skriver at det etter restruktureringen har en organisasjon som er mer tilpasset dagens situasjon i markedet.Ordreboken beskrives som tilfredsstillende.Her er rapporten og presentasjonen