Torsdag ble det kjent at Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling har inngått en avtale om å ta over riggselskapet Paragon Offshore for 232,5 millioner dollar, tilsvarende 1,8 milliarder kroner. Med på kjøpet følger 32 rigger, en ordrebok på over 200 millioner dollar (ved utgangen av januar) og en verdensomspennende virksomhet.Kun to av riggene er imidlertid moderne jack up-rigger, nemlig riggene «Prospector 1» og «Prospector 5», fra henholdsvis 2013 og 2014, som befinner seg i Nordsjøen.
Resten er 35 år gamle eller eldre.- Vi mener markedet undervurderer det Borr egentlig gjør her, denne transaksjonen er mer enn et kjøp av rigger, sier SEB-analytiker Harald Øyen i en kommentar til Hegnar.no. 
I porteføljen inngår også en halvt nedsenkbar rigg som etter planen skal starte på en langtidskontrakt for Taqa i Nordsjøen, med oppstart i mars 2018.«Prospector 1» og fem av Paragons eldre jack up-rigger jobber i Nordsjøen, India og Midtøsten, mens ytterligere fire jack up-rigger er på kontrakt eller forpliktet, inkludert «Prospector 5». 21 av riggene ligger i opplag.Formålet med kjøpet synes å være oppbyggingen av en organisasjon. – Vi kjøper en erfaren organisasjon, solide styringssystemer og kvalitetseiendeler til en attraktiv pris, uttalte Borr Drilling-sjef Simon Johnson i forbindelse med kjøpet. Stor oppsideOppkjøpet får ros fra fra flere hold, og prisen omtales som attraktiv.Analytikerne i SEB reagerer med å øke kursmålet sitt på riggaksjen til 50 kroner, fra tidligere 43 kroner, ifølge en oppdatering fredag, gjengitt av TDN Direkt. Det tilsvarer en oppside på nær 45 prosent fra dagens nivå. Så langt i dag er aksjen opp 1,8 prosent.