Milepæl gir børshopp for Photocure

Etter et tungt år, stiger Photocure kraftig på børsen i kjølvannet av «en viktig milepæl» i USA. 

Photocure er en av dagens store vinnere på Oslo Børs etter at selskapet har av fått godkjent sin supplementære nye legemiddel-søknad (sNDA) av U.S. Food and Drug Administration (FDA)  for å utvide indikasjonene for Blue Light Cystoscopy (BLC) med Cysview til å inkludere «Flexible Cystoscopes».- Denne godkjenningen er en viktig milepæl for Photocure. Med 1,2 millioner overvåknings-cystoscopier utført årlig i USA, representerer dette en signifikant mulighet for selskapet, sier Kjetil Hestdal, konsernsjef i selskapet.Ved 11-tiden er aksjen opp 8,90 prosent til 30,6 kroner, etter å ha vært oppe i 31,25 kroner på det meste. Den seneste uken er aksjen opp nær 20 prosent.Det er gode nyheter for Alexander Hansson som er største aksjonær i selskapet gjennom investeringsselskapet High Seas AS, etter et kursfall på 22,5 prosent det seneste året.Hanssons 2,21 millioner aksjer har økt med over 16 millioner kroner på under to uker. - Photocure har tatt tid, men dagens melding er et steg i riktig retning, sier den Monaco-baserte investoren Alexander Hansson til Hegnar.no.Hansson som har vært aksjonær i Photocure siden 2015, og på det meste hadde over fire millioner aksjer, omtaler meldingen som den viktigste på tre år.- Nå tror jeg det bare er å holde seg fast, sier han om hva han tenker om den videre utviklingen.Selskapet skulle opprinnelig legge frem tall for 4. kvartal 2017 den 14. februar, men i slutten av januar ble det meldt at denne først kommer den 27. februar.