Pangstart på Wall Street

Richard Drew

Bare én av 30 aksjer ser rødt. Følg utviklingen her.

De amerikanske børsene fortsetter der de slapp på fredag, og stiger pent fra start i mandagens handel.Etter 10 minutters handel står Dow Jones i 24.522,31 etter en oppgang på 1,4 prosent (331 poeng), Nasdaq stiger 1,2 prosent til 6.957,80, mens den bredere S&P 500-indeksen legger på seg 1,4 prosent til 2.655,05.Trump-planerOptimismen drives ifølge Marketwatch av forhåpninger til hva president Donald Trump mandag vil si om sine investeringsplaner i infrastruktur.Trump ventes å rulle ut en plan om å investere 200 milliarder dollar i tilskudd til delstater og byer over 10 år for oppgradering av veier, flyplasser og annen infrastruktur.Det hvite hus håper at planene vil trigge 1.500 milliarder dollar i nye investeringer fra lokale myndigheter og private investorer.Oppkjøp på gang?Qualcomm markerer seg med en oppgang på 1,5 prosent etter meldinger om at Broadcom har sikret seg 100 milliarder dollar i gjeldsfinansiering av sitt fiendtlige bud på chip-produsenten.Comcast stiger én prosent i kjølvannet av gårsdagens oppslag i Wall Street Journal om at mediegiganten kan gjøre et nytt forsøk på å kjøpe 21st Century Fox. Sistnevnte stiger 1,9 prosent.Følg utviklingen her.«Big Oil» i sigetOljeprisene er i siget mandag, og «Big Oil» følger på i tidlig handel.ExxonMobil stiger 1,8 prosent, mens Chevron markerer seg med 1,4 prosent oppgang.Cisco Systems er den sterkeste Dow-komponenten i tidlig handel, og stiger 3,1 prosent. McDonald's er opp 2,8 prosent.Bare én Dow-komponent ser rødt: United Technologies faller 0,4 prosent.


Les også