Photocure oppdaterer markedet

Photocure har fått godkjent supplement til BLC.

Photocure - bilde fra www.Photocure.no

Photocure har av U.S. Food and Drug Administration (FDA) fått godkjent sin supplementære nye legemiddel-søknad (sNDA) for å utvide indikasjonene for Blue Light Cystoscopy (BLC) med Cysview til å inkludere «Flexible Cystoscopes», går det frem av en børsmelding fredag.Flexible Cystoscopes brukes i overvåkning av pasienter med blærekreft.Dette er den eneste kombinasjonen av legemiddel og instrument godkjent for oppdagelse av blærekreft, skriver selskapet.- Denne godkjenningen er en viktig milepæl for Photocure. Med 1,2 millioner overvåknings-cystoscopier utført årlig i USA, representerer dette en signifikant mulighet for selskapet, sier Kjetil Hestdal, konsernsjef i selskapet.