Røkke utelukker ikke børsnotering av Aker Energy

Aker ASA vil ikke utelukke en børsnotering av nyopprettede Aker Energy.

Mandag gikk det frem at nyopprettede Aker Energy, et joint venture mellom Aker og TRG, har inngått en avtale om å kjøpe Hess' interesser i Ghana for 100 millioner dollar.Det nyopprettede selskapet vil ha sin egen organisasjon og drives som et selvstendig selskap i Akers portefølje, opplyser konsernsjef i Aker ASA, Øyvind Eriksen, til TDN Direkt.Aker Energy eier etter kjøpet av Hess 50 prosent i Deepwater Tano Cape Three Points-feltet, mens TRG har eierinteresser i naboblokken South Deepwater Tano.- Parallelt med utarbeidingen av PUD-en vil vi videreføre samtaler med TRG om en områdeløsning og om det kan være fornuftig å tenke enda større. Skulle det bli en områdeløsning er det nærliggende å tenke at det blir en fusjon av disse feltene. Men det er også andre arealer i Ghana som også kan være spennende. Skulle det by seg muligheter til å kjøpe eller overta andre felt i Ghana er jeg ganske sikker på at Aker Energy vil vurdere det, sier Eriksen til TDN Direkt.- Fordelene er mangeEriksen sier det kun er Ghana som er aktuelt for selskapet.- Det har vært en suksess i Aker BP å kun fokusere på Norge, og Aker Energy vil kun fokusere på Ghana. Fordelene er mange, deriblant at man kun forholder seg til ett skattesystem og ett sett med myndigheter med en felles agenda. Der er erfaringsmessig mest effektivt, sier han, ifølge nyhetsbyrået.Etter en eventuelt godkjent PUD i Ghana vil selskapet åpne for å ta inn finansielle eller industrielle medeiere. Eriksen utelukker heller ikke at selskapet kan bli børsnotert- I Ghana ser vi for oss å invitere inn en industriell aktør, eller en eller flere finansielle aktører, og vi kan heller ikke se bort fra at selskapet blir børsnotert, sier Eriksen.Gode erfaringerNår det gjelder industrielle partnere er menneskelige ressurser med erfaring fra regionen en viktig del av dialogen, sier han, ifølge TDN Finans.- En slik aktør kan være å foretrekke, vi har i hvert fall bare gode erfaringer fra AkerBP-samarbeidet i Norge, sier Eriksen.


Les også