Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds satt stille gjennom det seneste børsfallet.- Vi har gjort én ting det siste året, og det gjorde vi i fjor høst, med vårt fokus på laks. Vi synes laks var billig da, og er det én sektor som fremdeles er billig i dag, så er det laks, sa Berntsen da han gjestet HegnarTV-studio i går.Udiskutabel favorittOg den udiskutable laksefavoritten er Marine Harvest.- Selv om den står i 150 kroner, er det lakseaksjen med mest rabatt i, sa analysesjefen.Berntsens tro på laks bunner i at sektoren er i det han karakteriserer som ekstrem vekst.- Dette har jeg sagt mange ganger. Skal denne veksten stoppe neste år, om fem år, om ti år? Nei, det skal den ikke. Laks var tidligere mer en syklisk industri, med mange små selskaper som ville bli større. Nå har vi fått et par veldig store selskaper - Marine Harvest og Lerøy Seafood, forklarte analysesjefen.- For hver nedtur har de to ekspandert sitt marked. Videre har du fokuset på kosthold, og sjømat kontra kjøtt. Alle faktorer taler for at sjømat skal videre oppover, la han til.- Perfekt at noen selgerForvalteren av Netfonds Xtra-porteføljene la ikke skjul på sin langsiktighet i laks.- Ingenting er da bedre enn at noen selger sektoren. Nordea har vært så negative til laks i to år nå, og det er perfekt for oss som har langsiktig tro på sektoren, sa han.Analysesjefen er klar på at Orkla skulle ha fått til noe på laks for lenge siden.- Vi har et vindu som er åpent, med så mye negativitet på laks. Orkla kunne enkelt ha kjøpt 20 prosent av volumet hver dag i to år, og da hadde de vært like store som Fredriksen nå. Det unike med Marine Harvest er at de er størst og lettest å ta kontroll i, sa Berntsen.