Seadrill oppdaterer restruktureringsplanen

Seadrill vil tilby 25 prosent av selskapets nye aksjer for 200 millioner dollar i kontanter.

Seadrill har sammen med de største kreditorene sendt inn et tillegg til selskapets finansielle restruktureringsplan.Ifølge Reuters fremkommer det av amerikanske rettsdokumenter, skriver TDN Direkt. Les også: Seadrill-restruktureringen: Ikke helt i målIfølge Bloomberg News innebærer tillegget blant annet at Seadrill vil tilby 25 prosent av selskapets nye aksjer for 200 millioner dollar i kontanter, i tillegg til at selskapet planlegger å utstede 880 millioner dollar i nye sikrede obligasjoner, skriver nyhetsbyrået.Ifølge dokumentene vil Nye Seadrill utstede 57,5 prosent av de nye aksjene til kjøpere av de nye sikrede obligasjonene på pro rata-basis, i samsvar med antallet nye obligasjoner utstedt til disse.Videre vil Nye Seadrill utstede fem prosent av aksjene i de restrukturerte selskapet til John Fredriksen-relaterte Hemen, samt 0,5 prosent av de nye aksjene til parter som rådgis av Aristeia Capital, GLG Partners, Saba Capital Management og Whitebox Advisors på pro rata-basis i samsvar med hver enkelts egenkapitalforpliktelse.Videre inkluderer planen ifølge byrået et kontantoppgjør på 10 millioner dollar til Samsung Heavy Industries og et oppgjør på 7 millioner dollar til Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering, ifølge Bloomberg.Rundt 70 prosent av obligasjonseierne har gitt støtte til gjeldsplanen, og alle verftene med krav støtter forslaget. Videre anbefaler komiteen av usikrede kreditorer planen, melder Bloomberg News og viser til et innsendt rettsdokument fra Seadrill.Det opprinnelige forslaget innebærer at de usikrede obligasjonseierne sitter igjen med 14,3 prosent av egenkapitalen i selskapet etter restruktureringen, noe de synes er alt for lite.Helt siden restruktureringsforslaget ble lagt frem i forbindelse med at Seadrill søkte om konkursbeskyttelse i midten av september i fjor, har imidlertid flere aktører ventet at det ville komme et nytt forslag på bordet som ville gi bedre uttelling for de usikrede kreditorene.Les også: - Seadrill har virkelig pushet på de siste 10 dagene


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også