Seadrill-restruktureringen: Ikke helt i mål

John Fredriksen. Foto: Finansavisen.

Men det nærmer seg med stormskritt.

Fredag for én uke siden sendte riggselskapet Seadrill inn et dokument til konkursdomstolen i Texas der det fremkom at det går mot et nytt forslag til løsning på den kompliserte restruktureringsprosessen, og at den kunne foreligge allerede denne uken.Ifølge dokumentet har diskusjonene blitt samlet rundt en struktur som vil gjøre at alle de usikrede kreditorene vil sitte igjen med mer enn den opprinnelige planen tilsa.Ifølge den opprinnelige planen skulle de usikrede kreditorene sitte igjen med rundt 14,3 prosent av selskapet etter restruktureringen, noe de overhodet ikke var fornøyde med. Markedet har derfor ventet i spenning denne uken på om det ville komme et forslag til en ny avtale.I går, fredag, kom imidlertid Seadrill med en ny oppdatering på diskusjonene. De er enda ikke i mål, men det nærmer seg med stormskritt, ifølge dokumentet sendt inn til konkursdomstolen i Texas. Der skriver Seadrill at selskapet, siden forrige uttalelse, har vært i omfattende diskusjoner med den offisielle komiteen av usikrede kreditorer, medlemmer av Stroock/Rothschild-gruppen, Barclays og de eksisterende partene i restruktureringen med mål om å komme til en global løsning.«Disse diskusjonene har vært produktive og inkludert flere forslag til en global løsning. Som tidligere omtalt sørger disse forslagene for en løsningstruktur som, hvis implementert, vil øke eierandelen til alle usikrede kreditorer, samt inkludere nye kapitalforpliktelser fra nesten 70 prosent av selskapets eksisterende obligasjonseiere», heter det i dokumentet.Siden den forrige uttalelsen har partene innsnevret antallet punkter som gjenstår å bli enige om, og riggselskapet opplyser om de er nær en endelig avtale.Nytt girSeadrill venter fortsatt å gå videre med høringen som etter flere utsettelser er planlagt til 26. februar.Etterhvert som diskusjonene fremskrider vil det John Fredriksen-dominerte riggselskapet komme med ytterligere en oppdatering til retten som kan inkludere en oppdatert Chapter 11-plan, opplyses det avslutningsvis i dokumentet som først ble omtalt av DN. Seadrill har virkelig satt inn et nytt gir i prosessen for å få landet en løsning, ifølge en obligasjonseier nyhetsbyrået Reuters har snakket med.- Avtalen har ikke blitt signert enda, men jeg er veldig håpefull...Seadrill har virkelig pushet på de siste 10 dagene for å få til en avtale, uttalte den ikke-navngitte obligasjonseieren til nyhetsbyrået torsdag. DoblingHelt siden restruktureringsforslaget ble lagt frem i forbindelse med at Seadrill søkte om konkursbeskyttelse i midten av september i fjor, har flere aktører ventet at det ville komme et nytt forslag på bordet som ville gi bedre uttelling for de usikrede kreditorene.- Det er gode muligheter for at avtalen kan komme ut bedre enn det som er forslått, uttalte forvalter Erlend Lødemel i Fondsfinans til HegnarTV allerede 21. september i fjor.Den seneste måneden har flere investorer posisjonert seg på rykter om at et nytt forslag vil komme på bordet.I løpet av den seneste måneden har tre av de fire misligholdte Seadrill-obligasjonene doblet seg i verdi på disse spekulasjonene.Oppgangen kommer riktignok fra svært lave nivåer, og de ble tidligere denne uken handlet til rundt 23 prosent av pålydende. - Jeg tror fortsatt at det er gode muligheter for at det kommer et bedre forslag nå snart. Og at det blir et forslag som gjelder alle de usikrede obligasjonseierne, ikke bare noen få utvalgte, sa Lødemel til Hegnar.no mandag.- Men usikkerheten er fortsatt stor, understreket han.GjennombruddetGjennombruddet i samtalene skal ifølge Reuters ha kommet etter at Seadrill har kommet til enighet om kravene fra verftene Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) og Samsung Heavy Industries relatert til nybyggingskontrakter for fire boreskip.Den nye avtalen skal innebære at usikrede kreditorene blir tilbudt å investere mer enn 250 millioner dollar i nye sikrede obligasjoner og aksjer, noe som tilsvarer mer enn en dobling fra det opprinnelige forslaget på 110 millioner dollar. - Dette er en mye bedre avtale enn det som bli tilbudt opprinnelig...Vi er veldig fornøyde med selskapets innsats for å ha en pragmatisk diskusjon med obligasjonseierne, sa den ikke-navngitte obligasjonseieren til Reuters.