Eivind Yggeseth

Sigurdsen og Rom plukker grønne vinneraksjer for Oljefondet

DNB-forvalterne har gjort det bedre enn egen indeks og Oljefondets miljøportefølje.

Jon Sigurdsen og Christian Rom er de eneste norske eksterne forvalterne som har oppdrag med å forvalte Oljefondet, skriver DN.De to har jobbet sammen i DNB siden 2010. Begge har tidligere vært aksjeanalytikere, Sigurdsen i Nordea Markets og Carnegie, Rom i sistnevnte meglerhus.I 2011 fikk DNB et av mandatene for å forvalte Oljefondets miljøportefølje. Denne porteføljen er nå ifølge avisen på 75 milliarder kroner, hvorav fire eksterne forvaltere, inkludert DNB, forvalter til sammen 22 milliarder kroner.DNB-forvalterne har gjort det bedre enn egen indeks og Oljefondets miljøportefølje.- Er dere flinke eller er det flaks?- Vi prøver å få den flakskvoten så lav som mulig. Det vanskeligste og mest frustrerende som forvalter, er at du ikke vet når du får betalt for jobben du gjør, sier Sigurdsen til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også