Sjefstrateg: - Iskald start på februar etter knallhet januar

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management konkluderer med at den roligste børsperioden i historien er over for denne gang.

Får vi 50 % avkastning i globale aksjer i år? Det retoriske spørsmålet stilles av sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management i en oppdatering mandag morgen.«Neppe – men, det er faktisk tallet dersom resten av månedene i år skulle bli like gode som januar var… Ergo er det ikke så rart at markedet ikke fortsetter i samme tempo oppover», skriver Rein.Uken vi har lagt bak oss har vært langt mer urolig enn det vi er vant til, slår han fast. Globale aksjer var ned 3,1 prosent i norske kroner, og Oslo Børs falt med 1,6 prosent i gjennom uken. Før torsdagens fall på 1,09 prosent og fredagens nedgang på 2,12 prosent på S&P 500, må vi må helt tilbake til august for å finne en negativ markedsbevegelse på S&P 500 på mer enn 1 prosent. Den forrige positive bevegelse på over 1 prosent på den samme indeksen, var den 9. september i 2017. Den ble også brutt ved at S&P 500 steg med 1,2 prosent på forrige fredag. Vix’en, den såkalte «fryktindeksen», har også trukket oppover fra det historiske bunnivået, men er fremdeles under det historiske snittet.«Volatiliteten har dermed økt på børsen, og vi kan konkludere med at den roligste børsperioden i historien er over for denne gang», skriver Rein.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også