Det har vært en solid børsuke på Wall Street - og den beste for Dow Jones og S&P 500 siden 2013.Siden begynnelsen av uken har S&P 500 steget med nærmere 5 prosent, og har tatt igjen mer enn halvparten av fallet fra forrige ukes korreksjon. I løpet av ettermiddagen i går kom ferske det en rekke ferske makrotall. Blant annet Michiganindex, som bidro til å gi støtte til oppgang på de amerikanske børsene.Indeksen, som viser konsumersentimentet, var på det nest høyeste nivået på 14 år.- Det kan være at markedet ikke tror Federal Reserve kommer til å være så aggressive denne gangen. I valget mellom inflasjon og tilvekst heller det mot at man støtter tilvekst, og derfor hever man ikke rentene så mye som Fed normalt gjør i en periode med høy inflasjon, sier Marshall Gittler, strateg på ACLS Global, ifølge Market Watch.
Ved børsslutt stod Dow Jones 0,08 prosent opp til 25.219, mens den bredere S&P 500 var opp 0,04 prosent til 2.732.Teknologitunge Nasdaq var ned 0,2 prosent til 7.239.Kraft Heinz falt etter det som ble sett på som en svak kvartalsrapport. Salget i kvartalet var levere enn ventet, men Buffett-selskapet har planer for fremtiden. Buffets matkjempe vil kjøpe mer
Blant aksjene innenfor S&P 500 var det defensive bransjer som tok teten.Kraftselskaper, telekom og helse steg mellom 06 og 07 prosent.VF Corp, som står bak kjente varemerker som The North Face, Vans og Timberland, falt 11 prosent.Coca Cola steg 0,5 prosent etter at selskapets justerte resultat per aksje i 4. kvartal overgikk analytikernes forventninger. Les også: