Stolt-Nielsen tynget av nedskrivning

Orkanen Harvey bidro negativt til rederiet som akkurat havnet i pluss. En kraftig inntektsøkning bidro til det. 

Foto: Stolt-Nielsen.

Stolt-Nielsen melder om et resultat etter skatt på 856.000 dollar i regnskapsmessige 4. kvartal 2016, som endte ved utgangen av november, mot 23 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 18 millioner dollar.Resultatet tynges av en nedskrivning på 15,3 millioner dollarResultat per aksje ble 0,02 dollar, mot 0,41 dollar ved samme korsvei i fjor.Driftsresultatet ble 38 millioner dollar, mot 52 millioner dollar året før. Forventningen var et driftsresultat på 52 millioner dollar. Driftsinntektene beløp seg til 507 millioner dollar, sammenlignet med 463 millioner dollar i 4. kvartal 2016, samt ventet 508 millioner dollar.Konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen sier at utsiktene for første halvår 2018 forblir relativt uendrede.Det ventes ingen betydelig forbedring i markedet for kjemikaliefrakt før i 2019 når ordreboken er er redusert og balansen mellom tilbud og etterspørsel forbedres.Terminal-virksomheten ventes å oppleve en liten bedring, mens det for Stolt Tank Containers ventes en fortsatt bedring i rater og marginer. Videre ventes den nylig vedtatt skattereformen i USA å ha en positiv engangs effekt på 25 millioner dollar for Stolt-Nielsen i første kvartal.Her er rapporten