Trygve Hegnar har kjøpt 5 prosent av Scandic

Trygve Hegnar har brukt rundt en halv milliard på å bli tredje største eier i Scandic Hotels. – Et godt sted å være, sier han.

Finansavisen: – Jeg er selvfølgelig interessert i bransjen, og har fulgt Scandic Hotels nøye et halvt år. Kursfallet på 30 prosent i år, i siste uke av januar, kom beleilig og satte meg i gang, sier Trygve Hegnar til Finansavisen.– Scandic tjener nesten 1 milliard svenske kroner og har en EBITDA på rundt halvannen milliard. Aksjen prises til en P/E på 10, og aksjen gir en direkteavkastning på 3-4 prosent, fire ganger det man får i banken. Det er et bra sted å være, sier han.Kraftig vekstHotellkjeden kommer med fjerdekvartalstallene 20. februar, men i rapporten for fjorårets ni første måneder meldte selskapet om en vekst i inntektene på 12,7 prosent til 10.839 millioner svenske kroner.5,2 prosent kom fra sammenlignbart areal med 2016-tallene, resten kom fra nye hoteller. Fra januar til september i fjor åpnet 11 hoteller med til sammen 2.621 rom, et rekordtall for kjeden.I tillegg kjøpte selskapet rett før nyttår finske Restel med 43 hoteller og 7.600 rom. Samlet sett har Scandic totalt 280 hoteller og 55.000 rom i porteføljen. EBITDA lå på 1,2 milliarder i perioden, opp fra 1,0 milliarder året før. Med det finske kjøpet i bøkene, vil 2018-tallene gå kraftig opp.Og det kommer mange nye hoteller også fremover. Frem til 2021 har selskapet signert kontrakter for 12 nye hoteller og inkludert utvidelser av eksisterende hoteller, vil kjeden vokse med 4.433 rom.Snaut 90 kroner aksjenHegnar forteller at kostprisen ligger på litt under 90 kroner pr. aksje. Han skaffet seg en post på rett under 5 prosent. Men det var ikke bare-bare å skaffe seg en så stor post.– Jeg måtte plukke mange små poster. Det var veldig vanskelig å finne aksjer, sier han.På spørsmål fra Finansavisen om han som tredje største aksjonær vil kreve styreplass, svarer Hegnar;– Nei, det har jeg ikke tenkt på. Scandic Hotels er et sted man kan være lenge fordi de er flinke og vokser hele tiden.Vi opplyser om at Trygve Hegnar eier Finansavisen og Hegnar.no.