Det John Fredriksen-dominerte tørrbulkrederiet Golden Ocean har hatt fin flyt på Oslo Børs det siste året i takt med stigende rater og skipsverdier. Nå venter markedet i spenning på tallene for fjerde kvartal som blir publisert tirsdag.I den forbindelse har Inquiry FInancial hentet inn analytiker-estimater for TDN Direkt.
Snitttforventningen blant de syv analytikerne i undersøkelsen er at rederiet vil legge frem et resultat etter skatt på 21 millioner dollar, noe som er tre ganger så høyt som året før.Fem av analytikerne opererer med kjøpsanbefalinger. Kursmålene varierer mellom 54,6 og 104 kroner. Les også: Bull på Golden Ocean
Driftsresultatet ventes å ha steget fra én million dollar i fjerde kvartal 2016 til 36 millioner dollar i fjorårets siste kvartal.Analytikerne venter i snitt at driftsresultatet før avskrivninger og nedskrivninger  har økt til fra 57 millioner dollar, fra 18 millioner dollar i samme periode året før, mens det ventes en inntektsøkning på 77 prosent til 110 millioner dollar. Golden Ocean-aksjen er opp 3,2 prosent ved 13:30-tiden mandag og omsettes for 71,40 kroner.