Wallenius Wilhelmsens bilskip M/V Toreador. Foto Øystein Byberg

WWL-sjefen: - Det svinger mye fra kvartal til kvartal

Wallenius Wilhelmsen Logistics ser stort overtilbud av skip i årets første kvartal.

Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) ser at overtilbudet av skip i første kvartal 2018 er stort, ifølge TDN Direkt. - Vi ser et overtilbud globalt de neste to til tre årene, men dette svinger mye fra kvartal til kvartal, og vi ser en bedring av de fundamentale forholdene. Overtilbudet kan variere fra 30 ledige skip til null, sier konsernsjef Craig Jasienski.WWL fornyet ifølge nyhetsbyrået i 2017 fornyet om lag 70 prosent av kontraktene innen High & Heavy-segmentet, samt at alle kontraktene innen Automotive ble fornyet.I kvartalsrapporten opplyser selskapet at de i fjerde kvartal 2017 blant annet så sterk vekst i volumene ut fra Europa. Under kvartalspresentasjonen forklarer Jasienski at slike plutselige volumøkninger ikke alltid vil ha en positiv effekt på bunnlinjen, da de må chartre inn ekstra kapasitet for å betjene dette, skriver nyhetsbyrået.Knyttet til løftinger ut fra Sør-Korea sier finansdirektør Rebekka Glasser Herlofsen at lavere volumer fra Hyundai og KIA begynner å gi effekt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også