Advarer mot to aksjer

I onsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Sparebanken Øst mens Telenor og TCI Biotech får en salgsanbefaling.- Sparebanken Øst ligger i en stigende trend på mellomlang sikt. Historisk har aksjer i stigende trendkanaler i snitt steget med 5,4 prosent de påfølgende tre månedene, noe som er 2,3 prosentpoeng høyere enn gjennomsnittlig utvikling i Hovedindeksen på Oslo Børs. RSI er overkjøpt og bidrar til et positivt momentum som styrker egenkapitalbeviset på kort sikt. Det er lite motstand over dagens nivå. Hvis kursen skulle reagere tilbake, ligger det støtte ved 56 kroner. Sparebanken er positiv på innsidehandler etter at styreleder Andersson og styremedlem Yttreeide økte sine eierandeler i banken i februar. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.- Telenor ga salgssignal fra en formasjon og brøt den stigende trenden i forrige måned. Det er nå gitt et nytt salgssignal etter at aksjen brøt støtten ved 176 kroner. Volumbalansen er negativ. Det indikerer at det er et overskudd av selgere som presser kursen ned. Dette styrker salgssignalet. Salgssignalet vil nøytraliseres hvis kursen slutter over 176 kroner. Vurdering: Svak salgskandidat, skriver Investtech.- PCI Biotech Holding AS la fram årsrapport på tirsdag og investorene reagerte med å sende aksjen ned over 17 prosent. Aksjen har nå brutt ned fra to dobbel-topp-formasjoner og utløst et salgssignal. Salgssignalet støttes av høyt volum. Aksjen ligger i en bred, tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt, men trendgulvet ligger i overkant av 20 kroner, så nedsiden innenfor trenden er stor. Oversolgt RSI indikerer et negativt momentum som svekker aksjen ytterligere. Aksjen er ekstremt volatil, så risikoen er høy. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech.I dag har det blitt kjent at Telenor har inngått en avtale om å selge virksomhetene i Sentral- og Øst-Europa til PPF Group for 2,8 milliarder euro (rundt 27 milliarder kroner) i selskapsverdi. Telenors styre vil be generalforsamlingen om fullmakt til å utbetale et ekstraordinært utbytte på 4,40 kroner per aksje, heter det.