Aker BP velger skip fra Danmark og Færøyene

Tre rederier kunne denne uken juble over mer jobb for Røkkes oljeselskap. 

Børs

Aker BP har ifølge Clarksons Platou tildelt lengre kontrakter til flere offshorefartøyer denne uken.Onsdag ble det moderne Simon Møkster-forsyningsskipet «Stril Luna» gitt en forlengelse på tre måneder, ifølge skipsmeglerhuset. Fredag følger Røkke-selskapet opp med å tildele to standby-kontrakter til henholdsvis færøyske Skansi Offshore og danske Esvagt.Forsyningsskipet Sæborg fra Skansi Offshore som ble ferdigstilt ved Havyard Leirvik i 2011 skal være standby samt bidra med forsyninger på Valhall-feltet, mens det 2014-bygde standby-fartøyet «Esvagt Cornelia» fra Esvagt skal være standby for Maersk-riggen «Maersk Interceptor» på Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen.Skansi Offshore ble etablert i 2006 og har for tiden en flåte på fem moderne forsyningsskip. Esbjerg-baserte Esvagt opererer en flåte på 42 fartøy innen forskjellige offshoresegmenter med hovedfokus på å tilby EERV-tjenester (Emergency Response and Rescue Vessel). 

offshorerederi
kjell inge røkke
aker bp
clarksons platou
skipsmeglerhus
offshoremarkedet
valhall
ivar aasen-feltet
nordsjøen
Nyheter
Shipping
Børs