Aksjene som trakk hovedindeksen i pluss

Sjømat trakk hovedindeksen på Oslo Børs i pluss i februar.

Sjømataksjer sørget for at hovedindeksen steg 1,1 prosent i februar og hentet seg raskt inn igjen etter kursfallet i begynnelsen av februar, går det frem av en melding fra Oslo Børs.Sjømat var den klart sterkeste sektoren i februar. Ledet an av Marine Harvest, SalMar, Bakkafrost og Lerøy steg Sjømatindeksen hele 19,8 prosent.Ristet av kursfallOslo Børs ristet av seg kursfallet de første ukene av februar raskere enn børsene ute. Andre ledende børsindekser, som Frankfurt DAX, UK 100 og S&P 500, falt i februar.Hovedindeksen er nå opp 0,7 prosent siden nyttår, og ned 2,5 prosent siden den historiske toppnoteringen 9. januar i år.Travel handelStørre kurssvingninger førte til travel handel. Det ble ifølge meldingen i gjennomsnitt handlet aksjer for 6,2 milliarder kroner fordelt på 137.400 handler hver dag i februar. Dette var 28 prosent høyere enn februar i fjor målt i antall handler, mens kroneomsetningen var 33 prosent høyere enn i fjor.I skrivende stund står hovedindeksen i 807,99, ned 1,44 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også