Aksjetopper på børs med spilleventyr

Morten Klein, Ketil Skorstad og Kristian Lundkvist har startet byggingen av et internasjonalt spillselskap med base i skatteparadis. Nå går de på børs i Oslo.

(Finansavisen:) RiveriGaming er navnet på et så godt som splitter nytt investeringsselskap innen spillindustrien. Bak står selskapene Klein Group, Tigerstaden og Middelborg, skriver Finansavisen.Eller Morten Klein, Ketil Skorstad og Kristian Lundkvist som er navnene på mennene bak.Klein gjorde seg søkkrik på den svenske spillsuksessen Cherry, mens Skorstad og Lundkvist har gjort det ekstremt godt i aksjemarkedet de senere årene.- Vi ser økende interesse for en sektor som er i kraftig vekst og hvor det finnes betydelige konsolideringsmuligheter og store muligheter for teknologidrevet innovasjon, sier adm. direktør Kent Staahle i RiveriGaming til Finansavisen.Prising: 110 millionerProsjektet tok form etter at Skorstad og Lundkvists interesse for bransjen førte dem i kontakt med Morten Klein. Fredag går selskapet på Merkur Market-børsen i Oslo.- Vi tror at notering vil tiltrekke seg interesse fra investorer og mulige oppkjøpskandidater. Vi ser også at våre nordiske konkurrenter har hatt stor suksess som noterte selskaper og vi sikter på å skape aksjonærverdier gjennom organisk vekst, effektiv drift, utvikling av innovativ teknologi og konsepter samt innvannende oppkjøp, sier Staahle.Selskapet ble ifølge avisen stiftet på Malta i november i fjor og allerede er det priset til 110 millioner kroner etter at investorer nylig gikk inn med 15 millioner kroner i en emisjon, hvorav investorene Kjetil Holta bidro med 10 millioner og Håkon Sæter med 1.Har over 75 prosentMen fortsatt er Klein, Skorstad og Lundkvist hovedeierne i selskapet med over 25 prosent av aksjene hver foran Holta på knappe 10 prosent.Nøyaktig hvor mye gründerne har investert ønsker imidlertid ikke selskapet å gå ut med.- Aksjonærene har stilt opp med betydelige ressurser, og vi er i en prosess for å bli tilført ytterligere kapital i form av lån før den planlagte noteringen, sier Staahle til avisen.Planen er at RiveriGaming skal tiltrekke det de mener er de skarpeste hodene innenfor gaming.På kort sikt er planen å satse på de nordiske markedene samt de store markedene i Storbritannia og Tyskland. På lengre sikt skal flere store internasjonale markeder være aktuelle for selskapet.


Les også