Analysesjef: Slik åpner Oslo Børs

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds Bank er ute med sine spådommer før børsåpning.

Børs

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds Bank tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner ned 0,3 prosent, eller innenfor intervallet [-0,4, -0,2]%.«USAs utenriksminister, Rex Tillerson, ble sparket av Trump i går, noe som har gitt negative utslag på verdens børser (i går kveld og i natt). Investorene frykter at den amerikanske presidenten, ved å sparke Tillerson (tidligere sjef for Exxon Mobil), forbereder innføring av flere proteksjonistiske tiltak. Som tidligere nevnt, er vi ikke særlig bekymret for Trumps utallige krumspring som president, det være seg ansettelser, avskjedigelser og trusler om proteksjonistiske tiltak. Grunnen til det er USAs «gjeldsberg», som er større enn noen sinne, mest sannsynlig vil holde «alle parter» i sjakk (enkel spill teori tilsier dette). Med «alle parter» mener vi hovedsakelig USA og dets långivere (Kina, Japan og til dels Norge mfl.). EU derimot, er i en annen situasjon. Trump har, slik vi ser det, ingen, eller liten «edge», i forhandlinger med EU. Mao. tror vi det er stor sannsynlighet for at det bli innført straffetoll på mindre viktige varer, mot de som har lånt USA mest penger, og at dette vil bli akseptert av «alle parter». Mao. vi frykter ikke Trump. Material- og konsumaksjer gjorde det best i Asia i natt, mens finans og teknologi gjorde det svakest, skriver Berntsen.OljeprisenBrent-oljen er ned 0,2 prosent til 64,49 dollar fatet, mens prisen var 64,17 dollar fatet da børsen stengte tirsdag. Den amerikanske WTI-oljen handles for 60,67 dollar fatet.AsiaDet er en rød dag på børsene i Asia. Banker og teknologiaksjer leder an. Den politiske uroen i USA har smittet over på Asia i kjølvannet av avgangen til utenriksminister Rex Tillerson.Ifølge Reuters truer Donald Trump med heftige tollsatser på en av Kinas mest strategiske vekstdrivere; teknologi. Industriproduksjonen i Kina steg med 7,2 prosent i januar-februar, i forhold til året før, mens det var ventet en vekst på 6,1 prosent.Shanghai Composite-indeksen er ned 0,6 prosent, mens Nikkei-indeksen i Japan faller 0,9 prosent.Hang Seng i Hong Kong er ned 1,3 prosentI Korea faller Kospi-indeksen 0,3 prosent, mens Straits Times i Singapore er ned 0,5 prosent.Børsfall i USA Etter syv dager på rad med oppgang ble det en rød dag på Wall Street tirsdag. Marketwatch.com viser til politisk usikkerhet i kjølvannet av at Rex Tillerson blir kastet som utenriksminister.The New York Times melder dessuten at Donald Trumps personlige assistent John McEntee er blitt oppsagt etter at sikkerhetsklareringen hans ble fjernet,Dow Jones endte ned 0,7 prosent til 25.007,03. S&P 500 falt 0,6 prosent til 2.765,31, mens Nasdaq endte ned 1,0 prosent til 7.511,01.Slik gikk det med de norske aksjeneOslo Børs litt nedHovedindeksen på Oslo Børs endte ned marginale 0,04 prosent til 816,98.Omsetningen endte på 4,5 milliarder kroner.Dette skjer i dag:Makro:

 • Japan: Maskinordre, januar
 • Kina: Industriproduksjon, detaljhandel og investeringer
 • Norge: Nyboligpriser, 1. kv. 08:00
 • Tyskland: KPI endelig, februar 08:00
 • EMU: Industriproduksjon, januar 11:00
 • USA: Detaljhandel, februar 13:30
 • USA: PPI, februar 13:30
 • USA: Varelagre, januar 15:00
Annet:
 • Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00
 • OPEC: Månedlig oljemarkedsrapport 13:00
 • Norge: Vannmagasinstatistikk
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall 15:30
 • Petero: Legger frem årsresultat
 • Norsk Petroleumsforening: Oil & Finance Conference på Lysebu
Kilder: TDN Direkt og Reuters

Nyheter
Børs