Analytiker om Telenors strategiske avtale

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities kommenterer Telenors strategiske samarbeidsavtale med Ant Financial Services Group i Pakistan slik.

Analytiker Henriette Trondsen, Fondsfinans
Børs

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Telenor Group har inngått en strategisk samarbeidsavtale med Ant Financial Services Group i Pakistan. Ant Financial investerer 184,5 millioner dollar for en eierandel på 45 prosent i Telenor Microfinance Bank (TMB), et datterselskap av Telenor, for derigjennom å videre utvikle TMBs mobile betalingsløsninger. Partnerskapet mellom Telenor Group og Ant Financial forener TMBs kompetanse og lokale tilstedeværelse med mer enn 20 millioner kunder, og Ants teknologi gjennom Alipay, verdens ledende digitale betalingsplattform. Hensikten er å tilby finansielle tjenester både til enkeltpersoner og mindre virksomheter i Pakistan.Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities sier til TDN Direkt at avtalen har marginal betydning for hennes kursmål på Telenor.- Viktigere blir at dersom Telenor får solgt Bulgaria, Serbia and Montenegro kan de med en allerede sterk balanse, nettogjeld til EBITDA på 1x, betale ut et ekstraordinært utbytte. Vi tror det er mer sannsynlig enn at de skal gå inn i nye markeder, gitt en høyere investeringsdisiplin etter at de brente seg på investeringen i India og Tapad, sier Trondsen.

telenor
henriette trondsen
arctic securities
Nyheter
Børs