Børsene faller i Asia

Børsene i Asia står fortsatt i rødt mandag morgen.

A man walks past an electronic stock board showing Japan's Nikkei 225 index, top, and exchanging rate between U.S. dollar and Japanese yen at a securities firm in Tokyo Wednesday, Nov. 15, 2017. Shares fell in Asia on Wednesday, tracking modest losses overnight on Wall Street, where the biggest drop in crude oil prices since October weighed on oil producers and other energy stocks. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko
Børs
De asiatiske børsene fortsetter nedover mandag morgen, etter .I Japan faller Nikkei 0,47 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,68 prosent. Shanghai Composite i Kina svekkes 1,64 prosent, og CSI 300 er nå ned 1,64 prosent. Hang Seng i Hong Kong går tilbake 0,56 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,35 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller 0,56 prosent, og Straits Times i Singapore svekkes 0,70 prosent.Bakgrunnen for fallene er frykt for en handelskrig mellom USA og Kina. USAs finansminister Steven Mnuchin sier at president Donald Trump om 60 milliarder dollar i straffetoll på kinesiske varer.– Vi kommer til å innføre tollen. Vi jobber med det nå, sa Steven Mnuchin på tv-programmet Fox News Sunday, ifølge NTB. av over 100 amerikanske produkter som mål for en potensiell gjengjeldelse.- Det er svært mye usikkerhet akkurat nå. I løpet av den neste uken eller to bør investorene være forberedt for mer volatilitet, men bør også holde øynene åpne for solide aksjer som kommer til å bli tilgjengelige til svært, svært gode priser, sier sjefstrateg i Bruderman Asset Management, OliverPursche, til Bloomberg News.