KjøpLogg inn

Børsene faller i Asia

Børsene i Asia står fortsatt i rødt mandag morgen.

Publisert 26. mars 2018 kl. 06.38
Oppdatert 26. mars 2018 klokken 09.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
A man walks past an electronic stock board showing Japan's Nikkei 225 index, top, and exchanging rate between U.S. dollar and Japanese yen at a securities firm in Tokyo Wednesday, Nov. 15, 2017. Shares fell in Asia on Wednesday, tracking modest losses overnight on Wall Street, where the biggest drop in crude oil prices since October weighed on oil producers and other energy stocks. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko

De asiatiske børsene fortsetter nedover mandag morgen, etter stygge fall fredag.I Japan faller Nikkei 0,47 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,68 prosent. Shanghai Composite i Kina svekkes 1,64 prosent, og CSI 300 er nå ned 1,64 prosent. Hang Seng i Hong Kong går tilbake 0,56 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,35 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller 0,56 prosent, og Straits Times i Singapore svekkes 0,70 prosent.Frykt for handelskrig Bakgrunnen for fallene er frykt for en handelskrig mellom USA og Kina. USAs finansminister Steven Mnuchin sier at president Donald Trump ikke er redd for å gjennomføre sitt forslag om 60 milliarder dollar i straffetoll på kinesiske varer.– Vi kommer til å innføre tollen. Vi jobber med det nå, sa Steven Mnuchin på tv-programmet Fox News Sunday, ifølge NTB.Kina har på sin side allerede sluppet en liste av over 100 amerikanske produkter som mål for en potensiell gjengjeldelse.- Det er svært mye usikkerhet akkurat nå. I løpet av den neste uken eller to bør investorene være forberedt for mer volatilitet, men bør også holde øynene åpne for solide aksjer som kommer til å bli tilgjengelige til svært, svært gode priser, sier sjefstrateg i Bruderman Asset Management, OliverPursche, til Bloomberg News.