USA-børsene steg fredag etter at en fersk jobbrapport viste en sterk jobbtilvekst, men lavere lønninger enn ventet.Dow Jones steg 1,8 prosent til 25.334, mens endte opp 1,7 prosent til 2,786. 29 av de 30 aksjene i indeksen steg, mens en var uendret.
Teknologitunge Nasdaq endte opp 1,8 prosent til 7.560.VIX-indeksen falt 11,5 prosent til 14,64.Antallet , mens det på forhånd var ventet en økning på 200.000 personer, ifølge Reuters.De gjennomsnittlige timelønningene steg med 2,6 prosent i årstakt. Det var på forhånd ventet en økning på 2,8 prosent.-Om du skulle forsøkt å koke sammen en rapport som skulle være gode nyheter for økonomien og bra for markedene, hadde du kommet på en rapport som den vi fikk i dag: Stabile jobbtall, men bare måtelige lønnsøkning, sier Kristina Hooper, sjefmarkedsstrateg ved Invesco, ifølge MarketWatch.com.Blant enkeltaksjer falt leketøysprodusentene Mattel og Hasbro henholdsvis 7,1 og 2,1 prosent etter at det om at de forbereder å avvikle den amerikanske virksomheten.Aksjer i Netflix steg 4,6 prosent etter nyheter om at USAs forrige president, Barack Obama, skal være i samtaler med streamingsgiganten om å produsere et TV-program.