Brian Cliff Olguin

Bonusfest for Kongsberg-sjefen

Konsernsjefen i Kongsberg Automotive nær doblet lønnen sin i fjor.

Kongsberg Automotive økte både inntektene og driftsresultatet i fjor, mens resultatet før skatt endte med en nedgang fra 19,3 millioner euro i 2016 til 6,4 millioner euro i 2017. Svake resultat til tross, fra en bonus på rundt 300.000 kroner i 2016, fikk konsernsjef Henning E. Jensen om lag 5,3 millioner kroner i bonus i fjor, ifølge DN. Grunnlønnen hans var ned rundt én million kroner til 5,4 millioner kroner i fjor.Dermed tjente han rundt 11 millioner kroner før skatt i fjor, og nærmere doblet lønnen sin fra 2016. Jensen fikk også om lag 2,9 millioner kroner i andre godtgjørelser.- Styret gikk tilbake til et system som er konkurransedyktig, for å tiltrekke og skaffe talentfulle ledere. Bonusen til adm. direktør er basert på at han møtte eller overgikk målsetningene satt av styret for 2017, skriver selskapet i en epost til DN.Samlet fikk resten av ledelsen i Kongsberg Automotive også økte bonusutbetalinger og andre godtgjørelser i fjor.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også