KjøpLogg inn

Bonusfest for redningsmann

Rederitoppen har fått 12,6 millioner kroner i bonusutbetalinger siden han inntok sjefsstolen i 2015.

Publisert 28. mars 2018 kl. 10.20
Oppdatert 28. mars 2018 klokken 10.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 357 ord

(Finansavisen): Kjemikalietankrederiet og tankterminalselskapet Odfjell SE i Bergen har kjøpt flere skip og bestilt mange nybygg for å stå best mulig rustet til å være med på det mange venter blir en opptur i markedet for transport av kjemikalier.Odfjell tror etterspørselen etter frakt av kjemikalielaster til sjøs vil vokse mer enn flåten i år, og regner deretter med et relativt balansert kjemikalietankmarked, skriver Finansavisen.I tråd med dette er det lagt opp til en fornyelse og vekst i flåten for å kunne dra nytte av oppturen. Strategien tilsier at rederiet skal ha en samlet flåte på rundt 100 skip.Nå satser konsernsjef Kristian Mørch på at rederiet får betalt for de investeringene som er gjort.Ifølge finansavisen fikk Mørch etter fjoråret en bonus på 3,3 millioner kroner. Den drar hans totale lønnspakke for 2017 opp i nær 10,2 millioner kroner.I 2016 mottok han lønn og andre innberetningspliktige ytelser for vel 12,3 millioner kroner. Av dette utgjorde bonusen 5,7 millioner kroner, nær det samme som den ordinære lønnen, skriver avisen.Flere med bonusMørch overtok konsernsjefjobben på Minde i Bergen på sensommeren 2015. Hans lønn de fem siste månedene av 2015 beløp seg til 2,5 millioner kroner. Han ble dessuten tilgodesett med en bonus på 3,6 millioner kroner.Tilsammen gir det 12,6 millioner bonuskroner på knappe to og et halvt år.Sjefen for Odfjell Tankers, Harald Fotland, mottok ifølge Finansavisen i fjor lønn og andre ytelser på vel 5,1 millioner kroner. Av dette utgjorde bonusen drøye 650.000 kroner, mer enn en halvering fra 2016.Finansdirektør Terje Iversen mottok i fjor lønn og andre innberetningspliktige ytelser på nær 3,2 millioner kroner, hvorav 546.000 kroner var bonus.Sjefen for personal- og organisasjonsavdelingen, Øistein H. Jensen, hadde en lønnspakke på nær 2,4 millioner kroner, ifølge Finansavisen.«På vei mot stupet»Ifølge Finansavisen er det ikke lenge siden Odfjell SE var ille ute og hadde store tap.- Vi var på vei mot stupet. Vi var veldig nær å komme i brudd med låneavtalene våre, sa styreleder og storaksjonær Laurence W. Odfjell i et intervju med Kapital for en drøy måned siden.Nå ser det ganske annerledes ut.- 2018 kan bli et av de travleste årene i Odfjells historie, skriver Mørch i årsrapporten, ifølge avisen.