COSLProspector er i Norge

COSL Drilling Europes siste rigg er nå i norske farvann. 

Børs

Det kinesiske riggselskapet COSL har en flåte på fire moderne halvt nedsenkbare borerigger designet for å operere i tøffe værfohold på norsk sokkel.Tre av disse har i lengre tid jobbet  i Nordsjøen, mens den siste - COSLProspector - som er selskapets største og nyeste, har inntil i høst jobbet på en kontrakt i Sør-Kina-havet der den har boret fem dypvannsbrønner. Administrerende direktør i COSL Drilling Europe, Jørgen Arnesen, sa til Hegnar i november at planen var å sende riggen til Norge. - Det stemmer at vi planlegger med seilas til Europa etter at riggen er ferdig med de pågående dypvannsbrønnene i Sør-Kina havet, sa han.  Nå er riggen som kan operere i vanndybder på ned til 1.500 meter, på vei inn til land i Norge.Selskapet melder fredag at riggen ankommer CCB utenfor Bergen lørdag 17. mars for klargjøring til kommende jobber. – Dette er en fin jobb for oss. Det blir et intensivt prosjekt der våre fasiliteter og erfaring kommer til sin rett. Denne kontrakten er en videreføring av et godt samarbeid med COSL. Vår felles erfaring fra en rekke yardstay de senere årene bidrar til en effektiv og lean gjennomføring som kommer begge parter til gode sier sjef for CCB Yard Services, Sveinung Vethe.Bygget for BarentshavetVerftet har tidligere hatt COSLPromoter, COSLInnovator og COSLPioneer inne til klassing, ifølge Petro.no. COSLProspector er bygget for norske farvann, og har DNVGL vinteriserings-klasse, ICE-T klasse og Clean klasse.Det betyr at riggen kan opererere hele året i Barentshavet.- Med andre ord er det naturlig at vi da fokuserer på hele Nordsjø-bassenget samt andre nordområder, uttalte Arnesen til Hegnar.no i november. 

cosl prospector
cosl
rigg
riggselskaper
Nyheter
Børs