Pål Ringholm. Foto: Finansavisen.

- Det beste man kan gjøre er å heve og binde renten

Analysesjef Pål Ringholm i Sparebank 1 Markets mener folk med høy belåning bør pålegges fastrente gjennom «mild tvang»

Ifølge analysesjef Pål Ringholm i Sparebank 1 Markets preges debatten i Norge av en sirkelargumentasjon, der renten er lav fordi den allerede er lav, ikke fordi den burde være lav, men fordi en økning ville skadet boligmarkedet, skriver DN.- Man sier at folk ikke tåler en renteoppgang, og da kommer du ikke ut derfra, sier han til avisen.I intervjuet med DN er Ringholms forslag til løsning å dytte de mest sårbare lånekundene over på fastrente.- Det er meningsløst for nasjonens stabilitet at bare fem prosent har bundet renten, sier Ringholm, som tror dette ville redusert effekten av økt rente på økonomien, og gjort den betydelig mindre sårbar, sier Ringholm til DN.På spørsmål fra avisen om hvordan man kan få flere til velge fastrente, svarer analysesjefen:- Man kan for eksempel kutte skattefradraget på renter over et visst punkt for dem med belåningsgrad over tre ganger inntekt, hvis de ikke binder renten.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også