Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner opp 0,1 prosent, eller innenfor intervallet [0-0,2] prosent.«I dag er det en overveiende sannsynlighet for at den amerikanske sentralbanken setter opp styringsrenten (Fed Funds Rate) med 25 basis punkter. Gitt dette bakteppet, skal det mye til for at aksjemarkedet blir overrasket over et evt. rentehopp. Det er derimot, stor sannsynlighet at aksjemarkedet, dvs. investorene, vil la seg påvirke om sentralbanken har endret sitt syn på den fremtidige renteutviklingen», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Vi tror for øvrig at sentralbanken vil dvele over hvilke effekter en potensiell handelskrig kan/vil få for amerikansk økonomi. Det er samtidig naturlig å anta, at sentralbanken vil advare mot handelskrig som virkemiddel for å bedre ett lands handelsunderskudd. Den europeiske sentralbanken, med Mario Draghi i spissen, har nylig uttalt seg om/advart mot dette.», fortsetter analysesjefen.Han peker på at de asiatiske børsene endte blandet i natt, dermed er det liten, eller ingen, særskilt drahjelp å få fra den regionen i dag.AsiaDet er positiv utvikling på de største børsene i Asia onsdag morgen.I Kina stiger Shanghai Composite-indeksen 0,2 prosent mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,8 prosent.Koreanske Kospi i marginalt i pluss. Straits Times i  Singapore klatrer 0,2 porsent.Tokyo-børsen er stengt.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 0,18 prosent til 67,54 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,13 prosent til 63,62 dollar fatet.Til sammenligning stod Brent-oljen i 67,44 dollar fatet ved børsens stengetid tirsdag.Tekniske nivåer«Osebx steg 0,55 prosent til 802,48 poeng tirsdag. Hovedindeksen har teknisk motstand ved 822 og 840 poeng, mens 801, 794 og 782-783 er tekniske støttenivåer», heter det fra Christiania Securities.Rundt 783 går ifølge meglerhuset også nakkelinje på en hode-skuldre-formasjon. Brudd på denne er et kraftig salgssignal.
Les hele USA-kommentaren her. Les hele børskommentaren her.Makro:
 • Norge: AKU-arbeidsledighet, januar 08:00
 • Storbritannia: Ledighet, januar 10:30
 • USA; Driftsbalanse, 4.kv 13;30
 • USA: Bruktboligsalg, februar 15:00
 • USA: Rentebeslutning 19:00
Annet:
 • Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00
 • Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall 15:30
 • Subsea-konferanse 09:00-13:00 på Astrup Fearnley-museet, Oslo
 • DNBs SMB-konferanse 09:00
 • Fjordkraft børsnoteres
 • Muntlig spørretime i Stortinget med statsminister Erna Solberg fra 10:00
 • NAV: Arbeid og velferd (med prognoser for ledighet)
USADe amerikanske børsene steg tirsdag. Dow Jones endte opp 0,5 prosent til 24.727,27, mens S&P 500 nøyde seg med en oppgang på 0,2 prosent til 2.716,94.Energisektoren ledet an. Investorene venter på utfallet av ukens rentemøte.Nasdaq steg 0,3 prosent til 7.364.30.Men alle fikk ikke være med på oppturen.Facebook-aksjen falt nye 5 prosent tirsdag i kjølvannet av den verste dagen i selskapets fire år gamle børshistorie.Markedsverdien har stupt 50 milliarder dollar på to dager etter at det ble kjent at Cambridge Analytica, som har bånd til president Donald Trumps 2016-kampanje, meldte at informasjon fra rundt 50 millioner Facebook-brukere er brukt for å påvirke velgere.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs klatret tirsdag 0,55 prosent før den sluttet på 802,48 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,8 milliarder kroner.Det betyr at hovedindeksen er ned 1,77 prosent den siste uken mens Oslo Børs er ned 1,47 prosent hittil i år.Store selskaper som DNB og Telenor falt henholdsvis 0,41 prosent og 1,23 prosent.Dette skjer i dag: Kilder: TDN Direkt, Reuters og Hegnar.no