Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag. Netfonds og analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet -0,2-0,1 prosent.«De asiatiske børsene endte svakt ned torsdag. Dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Stemningen i Asia var preget av frykt for en fremtidig handelskrig, der USA presser flere av sine handelspartnere til å kjøpe flere varer produsert på amerikansk jord, for å unngå økte tollsatser», skriver Berntsen i morgenrapporten.«De amerikanske børsene, med Dow Jones indeksen i spissen, falt på tilsvarende frykt. Når det er sagt, teknologiaksjene har klart seg bra gjennom den siste tids uro, dog ikke uventet da de fleste IT-gigantene er globale spillere der produksjonen av deres tjenester i mindre grad vil påvirkes av Trumps harde linje på handel. Vi forventer at denne situasjonen løser seg på en god måte ved at de landene som har lånt USA mest penger (Kina, Japan, Norge mfl.) vil beslutte å kjøpe mer av USA i årene som kommer. Det er for øvrig naturlig at merkjøpene vil komme innen militært utstyr og forsvarstjenester, samt olje (for Kinas del)», fortsetter analysesjefen.I dag er det rentemøte i Norges Bank, der Berntsen venter uendret rente.«I følge sentralbankens rentebane kommer det en rentehevning på 0,25 prosentpoeng i slutten av året. Styringsrenten står nå i 0,5 prosent», skriver han.AsiaFrykten for en ny handelskrig er ikke over ennå, noe som gjenspeiles på de asiatiske markedene, skriver CNBC torsdag.Nikkei-indeksen klatrer 0,13 prosent til 21.805,51, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,02 prosent til 1.743,55. På børsen i Shanghai peker pilene nedover, og er i skrivende stund ned 0,41 prosent. Det samme er Hang Seng-indeksen som bikker ned 0,02 prosent. Kospi-indeksen klatrer 0,36 prosent, mens Straits Times i Singapore og australske S&P/ASX 200 er ned henholdsvis 0,52 og 0,24 prosent. OljeprisenOljeprisen handles stabilt torsdag morgen, og har dermed hentet seg inn igjen etter at EIA publiserte sine lagertall onsdag. Brent-oljen er i skrivende stund ned 0,06 prosent til 64,85 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,02 prosent til 60,97 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,43 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Tall fra det amerikanske energidepartementet viste at de amerikanske råoljelagrene økte med fem millioner fat til 430,9 millioner fat i uken frem til 9. mars . Ifølge Reuters var det ventet en oppgang på to millioner fat.Tallene viste videre at den amerikanske råoljeproduksjonen økte med 12.000 fat per dag den seneste uken, til 10,381 millioner fat per dag, skriver TDN Direkt.Ifølge IEA ventes det at den amerikanske råoljeproduksjonen vil overstige 11 millioner fat per dag senere i år, noe som vil gjøre landet til verdens største produsent.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs falt i onsdag 0,78 prosent før den sluttet på 810,63 poeng. Det ble omsatt aksjer for litt over 4,2 milliarder kroner. Det betyr at hovedindeksen er ned 0,47 prosent så langt i år.Store selskaper som DNB, Norsk Hydro og Telenor falt henholdsvis 1,02 prosent, 0,78 prosent og 0,08 prosent.Hele børskommentaren her USAInvestorene frykter at Rex Tillersons avgang kan ha økt sannsynligheten for en handelskrig , som vil ramme amerikanske industrigiganter som Boeing og Caterpillar.Detaljhandelomsetningen i USA falt også 0,1 prosent på månedsbasis i februar, mens analytikerne ventet en oppgang på 0,3 prosent.Dow Jones falt for 3. dag på rad og endte ned 248,9 poeng tilsvarende 1,0 prosent til 24.758,12. Hele USA-kommentaren herDette skjer i dagMakro

 • Frankrike, KPI endelig, februar, 08:45
 • Sverige, Arbeidsledighet, februar, 09:30
 • Norge, Rentebeslutning med pengepolitisk rapport, 10:00
 • Norge, Norges Bank holder pressekonferanse, 10:30 
 • USA, Empire Manufacturing-indeks, mars, 13:30
 • USA, Importprisindeksen, februar, 13:30
 • USA, Philadelphia Fed-indeks, mars, 13:30
 • USA, Førstegangssøkende ledighetstrygd, 10. mars, 13:30
 • USA, NAHB Boligmarkedsindeks, mars, 15:00
Annet
 • IEA, Månedsrapport, 10:00
 • USA, DOE, ukentlige gasslagertall, 15:30

dette vil påvirke oslo børs
oslo børs
wall street
asia-børsene
Nyheter
Børs